Hobbyfokker van kleurmuizen en dwerghamsters

Championshow 2011

Gepubliceerd op 8 oktober 2018 om 19:26

Het is alweer een tijd geleden, maar nog steeds blijf ik het heel bijzonder vinden.. Koningin Beatrix heeft mijn hamsters bekeken en vond het mooie dieren..
 
Natuurlijk kwam ze echt niet speciaal voor mij of mijn hamsters, de championshow vierde hun 125 jarig bestaan en koningin Beatrix hield een besloten toespraak en opende de show. Ik was die dan aanwezig om de stand van de NKV op te bouwen, met als onderdeel glazen terrariums met diverse knaagdieren. Waaronder dus ook mijn hamsters..
 
 

Koningin Beatrix bewonderde afgelopen vrijdagavond de mooiste sierduiven, hoenders, watervogels, konijnen, cavia’s en andere kleine knagers. Als beschermvrouwe van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Avicultura opende ze in het Home Boxx Exhibition Center in Nieuwegein de Nationale Kleindierenshow Nederland.

Op deze zogeheten Champion Show zitten tot en met zaterdag zo’n 10.000 dieren bij elkaar. Donderdag was de keurdag, en vrijdag en zaterdag zijn de tentoonstellingsdagen.De Champion Show heeft tot doel het houden en fokken van kleindieren te bevorderen en te ondersteunen. Ook zijn er talloze prijzen te winnen. Het evenement viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum.

In 1886 organiseerde Avicultura (vogels) de eerste officiële tentoonstelling van kleindieren. De vereniging Ornithophilia (pluimvee en konijnen) volgde in 1894. Beide verenigingen besloten in 2006 samen te werken vanwege het teruglopende aantal leden. De vereniging Pelsdierliefhebbers sloot zich hier in 2009 bij aan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.