Hobbyfokker van kleurmuizen en dwerghamsters

Jonge roborovski dwerghamsters..

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 om 15:49

Op het moment hebben we één nestje robos welke net van de moeder zijn weg gegaan. Het zijn 5 zussen, waarvan 2 wit en 3 snowbear. Deze mogen over een week naar hun nieuwe eigenaar.

Verder heb ik uit één van de oudere nesten nog twee snowbear zussen zitten welke eventueel mogen verhuizen.

Dit zullen de eerste roborovski dwerghamsters zijn die hier mogen verhuizen, maar aangezien ik ook nog 5 hokken leeg heb staan is het ook prima als ze hier blijven.. 

Nou zijn robos een sociale hamster soort, in het wild leven ze in familie groepen. Wat gevangenschap betreft worden ze toch vaak alleen gehouden vanwege het risico dat ze toch gaan vechten.. Zelf heb ik toch de voorkeur om ze in elk geval per twee te houden, maar aangezien ik ze pas sinds april hou is het nog erg opletten of alles goed blijft gaan. Vandaar ook dat ze zowel alleen als samen mogen verhuizen, maar met het advies om bij meerdere robos wel op te letten dat ze geen ruzie gaan maken..

De 5 kleine ukjes zitten nu samen met een oudere vrouw uit een eerder nest.. Bij campbellies word namelijk aangeraden om een ouder dier in de groep te houden, dit omdat deze dan zorgt voor stabiliteit in de groep! De oude vrouw ziet de kleintjes niet als bedreiging en de kleintjes zullen automatisch de oudere vrouw als groepsleider accepteren is het idee daarachter. Ze liggen samen op één hoop te slapen nu, dus het lijkt te werken.. Uiteraard hou ik het goed in de gaten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.