Hobbyfokker van kleurmuizen en dwerghamsters

De muizen..

Gepubliceerd op 20 oktober 2018 om 18:22

Het gaat over het algemeen goed bij de muizen. Bij de zwarte tannen hadden we al de eerste jongen, maar inmiddels hebben ook de chocolade tannen nu jongen. Ook het eerste nest van de duifgrijs tan satijn man is geboren.

Helaas gaat het fokken van muizen niet altijd zoals je wilt en hebben we toch moeten besluiten te stoppen met de hollanders, na het probleem met de oogjes bleken ze toch een stuk zwakker te zijn als de andere muizen. We zoeken al twee jaar naar wat vers bloed om de lijn weer vitaler te krijgen, maar tot nu toe zonder succes.. De gevoelige oogjes zag ik nog wel zitten omdat eruit te fokken, maar als de muizen in het algemeen niet sterk zijn en af en toe zomaar omvallen dan trek ik toch een streep door de plannen.. Zonde, ik hoop ze in de toekomst toch weer te gaan fokken.

Tot slot ook gestopt met de borstels. Het zijn leuke en gezonde muizen, maar met de uitbreiding van de roborovski dwerghamsters en de satijn muizen moesten we een keus maken. Het moet tenslotte wel een hobby blijven en niet als werk gaan aanvoelen..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lena Huisman
9 maanden geleden

Hallo Saskia,
Ik zou zo graag in het bezit willen komen van een paar mooie satijn muizen...kan jij me helpen aan een adres? Zelf woon ik in Assen, maar een eindje rijden is ook geen probleem.
De muizen op bovenstaande foto`s zijn gewoon schitterend....ik hoop van je te horen,
groet Lena