Hobbyfokker van kleurmuizen en dwerghamsters

Russische dwerghamsters

Gepubliceerd op 19 november 2018 om 13:34

Bovenaan een mooie russisch blauw merle man, die zou hier zijn gebleven.. Ik ben slecht in nee zeggen, dus de hamsters waarvan ik weet dat ze blijven laat ik meestal gewoon niet zien. Als mensen langskomen voor een hamster zet ik dus ook enkel de beschikbare hamsters klaar. Op deze manier heb ik zelf altijd eerste keus en hoef ik ook geen nee te zeggen, mensen weten toch niet wat ik niet laat zien. Een ideale oplossing dacht ik..

Tot de dag dat er Engelse kippen fokkers op bezoek komen voor onze hollandse krielen, natuurlijk wilden ze ook wel wat van onze knagers zien. Geen probleem, dus ik zet wat hokken neer om te laten zien. Voornamelijk de erkende standaard kleuren, want ja het zijn nou eenmaal showfokkers. Er word gevraagd naar de wat minder bekende kleuren, dus ik pak gewoon de hokken met jonge hamsters. Het zijn geen mensen die komen voor hamsters, dus waar ik normaal de dieren van mijn fok plannen eruit haal laat ik ze nu erbij zitten..

En dan opeens 10 minuten later ben ik 8 hamsters armer geworden. Ik had zelf 4 hamsters uitgekozen, maar daar was er nog maar 1 van over.. Gelukkig heb ik zelf de ouders nog, dus geen probleem voor mij. En het is ook wel leuk dat ik weer meerdere mensen blij kan maken, wie weet komen er nu binnenkort weer 1 of 2 nieuwe fokkers bij en dat kan ik ook alleen maar toejuichen! Wel voor het eerst in 15 jaar dat ik een schoonmaak ronde geen nieuwe koppels heb aangehouden! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.