Hobbyfokker van kleurmuizen en dwerghamsters

Fokken, bedrijfsmatigheid en bewijs van vakbekwaamheid..

Gepubliceerd op 4 december 2018 om 20:05

Afgelopen zondag was er een bespreking over de nieuwe regels met betreft fokken en bedrijfsmatigheid..
Al enkele jaren terug werden er meerdere veranderingen aangekondigd, als fokker word je voor de wet al snel als bedrijf aangemerkt. Wil je blijven fokken is er een bewijs van vakbekwaamheid nodig, om dit te halen moet je een cursus van 600 tot 800 euro volgen en een verplichte stage lopen. Je kan vrijstelling krijgen als je een opleiding tot dierverzorger, dierenarts, oid heb afgerond.
Inmiddels zijn er meerdere dingen duidelijk geworden. Heb je een opvang voor dieren, dan heb je altijd een bewijs voor vakbekwaamheid nodig. Ben je fokker en verkoop je dieren, ook dan heb je dit nodig!

Gelukkig is er een uitzonderingspositie voor tentoonstellingsfokkers, dit omdat je bewijs kan aanleveren dat je bent aangesloten bij een kleindierenvereniging zoals de NKV en dieren fokt voor de show. Dit word als voldoende bewijs gezien dat je puur voor de hobby fokt en eventuele verkoop bijzaak is. Wel is het verstandig goed bij te houden wat de inkomsten en uitgaven van de hobby zijn, op deze manier kan je aantonen dat je geen winst maakt met het fokken..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.